VAD ÄR FLEXI-BAR?

 

 Flexi-Bar är ett redskap inom vibrationsträning. Du skakar igång redskapet så att det börjar svinga/vibrera, vilket leder till att dina djupliggande muskler i bl a bålen aktiveras. Redskapet är utveckat av en tysk sjukgymnast tillsammans med tekniska universitetet i München. Själva staven är tillverkad i fiberglas och vikterna samt handtaget är i gummi. Flexi-Bar är framtaget så att när staven väl börjar svinga/vibrera skapas en frekvens på 4,6 hertz, som fortplantas i kroppen och når de djupliggande musklerna i bålen.

 

De djupliggande musklerna i bålen håller upp hela överkroppen. Till dessa räknas bl a de små stabiliserande muskler som hjälper till att hålla ryggraden stabil och att skapa utrymme för diskarna mellan kotorna. Om dessa muskler försvagas riskerar diskarna att klämmas ihop, vilket kan resultera i ryggproblem. Bra bålstabilitet, dvs starka muskler i magen och ryggen, ger en god hållning och minimerar ryggproblem.

 

Flexi-Bar är utprovad och godkänd av AGR (Allianz Gegen Rückensmeretzen el. Alliance Against Backache). AGR samarbetar med ca 150.000 läkare, sjukgymnaster, kiropraktorer och naprapater. Tillsammans utprovar de olika produkter och redskap som hjälper till att förebygga och rehabilitera ryggproblem.


Mer om vibrationsträning