Screenshot 2018-02-23 14.24.10


Painhook
Sätt krokben för värk och stelhet

Painhook - genialt hjälpmedel mot smärta och stelhet - akupressur

Med Painhook kan du ge dig själv skön och regelbunden akupressur!

Painhook är baserad på massagemetoder som används i till exempel Fjärran Östern och i Turkiet.  Växelvis pressar massören musklerna med tummen och flyttar  pressen till den intilliggande platsen i muskeln. Det har visat sig vara ännu effektivare än vanlig massage, och det kan även behandla inflammerade muskler. Den alternativa tryckmetoden frigör vår blodcirkulation i muskeln och sätter vårt metaboliska avfall i rörelse. Muskeln tar emot syre bättre och kroppen renas. 

Huvudet på smärtkroken imiterar massagerns tumme, vilket ger samma effekt bara hemma. När du hittar en öm punkt, tryck på samma punkt kontinuerligt i ungefär 10-30 sekunder. När den spända muskeln slapper av ökar blodcirkulationen och känns varm.

När vår kropp sätts i en positiv snurr börjar den att läka sina plågor på egen hand.

Beställ Painhook Classic ->
Beställ Painhook PRO ->

Så HÄR ANVÄNDER DU PAINHOOK

På bilderna används Painhook PRO. Painhook Classic används på precis samma sätt.

Painhook Classic

Pris:
399 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1702275
Antal:
Painhook Classic i kraftigt kompositmaterial och flera färger. Kan vikas ihop och enkelt tas med överallt.

30 dagars returrätt
 

Painhook PRO

Pris:
583 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1704251
Antal:
Standardutförande är "natur" i rent trä. Denna modell lagerhåller vi alltid. Du kan även få din Painhook med lindat grepp i flera färger för ännu högre komfort. Dessa varianter kan ha 2-3 veckors leveranstid.

30 dagars returrätt
Painhook hjälper dig med
 • Migrän
 • Spända axlar
 • Huvudvärk
 • Smärta mellan skulderblad
 • Smärta i rygg och överarm
 • Ischias-problem
 • Spända sätesmuskler
 • Avslappning
 • Nackspärr
 • Stimulering av blod- och lymfaflöde
 • Armrörlighet

Resultaten varierar beronde på hur allvarliga och av vilken art dina problem är. Painhook ersätter inte föreskriven medicinsk behandling eller träning och motion. Painhook är ett komplement till rörelse, motion och medicinsk behandling. Om du inte är nöjd med din Painhookså får du returnera den inom 30 dagar. Painhook hette förut Finnhook.

Historien bakom PainHook leder till en liten stad som heter Vilppula, där uppfinnaren av PainHook Jukka Heininen kommer från. Tanken bakom ett redskap som kan nå bakom ryggen föddes i början av 2000-talet, baserat på önskemål från Jukkas kunder. Folk som bodde ensamma bad honom att utveckla en hjälpmedel som man kunde använda själv, i hemmet.
 
Heininen fick första bitarna plywood från en närliggande bygghandlare och därifrån började utvecklingen som ledde till PainHooks nuvarande form. Idén mognade, och de första PainHooksna gjordes i Heininens källare med en gammal bandsåg.
 
Heininen utvecklade PainHooks form och gick till lokala butiker för att presentera Hook och få feedback. Heininen fick de faktiska idéerna från sin svärfar husvägg. När Heininen såg att en halvmåneform användes som dekorativt element insåg han att han kunde använda samma form i PainHook. Den krökta axeln gör det möjligt att använda kroken på olika sidor på baksidan av kroppen och tar kraften framifrån och bakåt.

Den rätta formen för FinnHook hittades. Under åren har fördelarna med PainHook övertygat finska kunder och Hook används i mer än ett hundra femtio tusen familjer.

Som ersaättare av  original trä PainHook finns det nu en ny generation färgglada PainHooks. De är gjorda av ett nytt hållbart naturmaterial (kompositmaterial). Krokarnas innovativa material har utvecklats i Joensuu Science Park. Materialet består av hälften av träfiber och den andra hälften är gjord av plast. Ny är exklusiva Painhook PRO som enbart görs i trä.

Samma material används till exempel i gitarrer, hockeyspinnar och byggmaterial. Med andra ord, föremål för riktigt tung användning. Materialet är fuktbeständigt. Naturliga fiberkrokar kan nu även användas i bastun.

Naturfiber PainHook är att att hålla ren. Materialet är så stark att det kan tvättas även i diskmaskinen och det skadar inte kroken.